Prodekon joulukorttiäänestys 2014

Rakas kilta, taas on se aika vuodesta kun Prodeko valitsee joulukortin lähetettäväksi tärkeimmille sidosryhmilleen. Varapuheenjohtaja on saanut monta hienoa ehdotusta, joten äänestäkääpä aktiivisesti ja valitkaa Killalle vuoden upein joulukortti!

Aikaa äänestykseen on aina itsenäisyyspäivään 6.12. asti.

1. Selfie

joulukortti

2. Money tree

joulukortti_2

3. Tonttu-ukot

joulukortti_3

4.Perinteikäs joulumakkara

joulumakkara

5. Setelikuuro

joulumakkara

6. Tonttuselfie

joulumakkara

1 Comment Continue Reading →

Reilu prodekolainen -äänestys

Mikä on Reilu prodekolainen?

Henkilö ottaa muut huomioon ja on aina auttamassa. Reilu prodekolainen on tapahtumissa luomassa tunnelmaa, tukemassa muita tutaklubilla ja pitämässä huolta opiskelijakavereidensa hyvinvoinnista. Henkilö ylläpitää tunnelmaa killassa ja tervehtii toisia aamuisin. Lisäksi hän pitää kiltahuoneen siistinä.
Reilu prodekolaisen ei tarvitse omistaa kilometrin kilta-CV:tä, eikä hänen tarvitse saada 100 opintopistettä vuodessa viitosen keskiarvolla. Reilu prodekolainen on henkilö, joka tuo hymyn jokaisen kiltalaisen huulille.
Äänestys on auki marraskuun loppuun asti killan nettisivuilla. Eniten ääniä saanut palkitaan kahden hengen yöllä …

Leave a comment Continue Reading →

Mikko Jääskeläisestä uusi tuotantotalouden koulutusohjelman johtaja

Perustieteiden korkeakoulussa ja tuotantotalouden koulutusohjelmassa on viimeaikoina tapahtunut monia nimitysuutisia. Eero Eloranta siirtyi Aallon opetuksesta vastaavaksi vararehtoriksi 1.10.2014 alkaen. Hänen tilalleen tuotantotalouden koulutusohjelman johtajaksi on nimitetty apulaisprofessori Mikko Jääskeläinen, joka tulee siis käytännössä johtamaan tuotantotalouden maisteriohjelmia. Teknistieteellisen kandidaattiohjelman johtajana aloittaa professori Mikko Alava. Perustieteiden korkeakoulun opetuksesta ja tutkimusinfrastruktuurista vastaavaksi varadekaaniksi Eero Elorannan tilalle nimitettiin professori Jouko Lampinen.

Lisätietoa: inside

Leave a comment Continue Reading →

Kaikki mitä haluat tuotantotalouden DI-uudistuksesta tietää

Tuotantotalouden maisteriohjelmien uudistusta ollaan työstetty koko vuoden ajan ja valmista pitäisi olla ensi vuoden syksynä, kun uudet ohjelmat starttaavat. Prodekolaisen näkökulmasta tärkeää on tietää mm. uudistuksen aikataulu, keneen kaikkiin uudistus vaikuttaa, pääaineet, kelpoiset opiskelijat ja tutkinnon rakenne. Pyrin tässä opintovastaavan blogipostauksessa avaamaan näitä aiheita parhaani mukaan. Maininnan arvoista on, että erityisiä uudistuksia on tehty mahdollisuuteen vaihtaa pääainetta kanditutkinnon jälkeen. Esimerkiksi Perustieteiden korkeakoulussa liikkuvuus eri ohjelmien välillä helpottuu merkittävästi.

Aikataulu

Lähtökohta koko uudistukselle on uusien ohjelmien alkamispäivä 1.8.2015, jolloin ensimmäiset opiskelijat …

Leave a comment Continue Reading →

Kurssipalautetta proffille ja takaisin

Sähköpostissa jälleen ”Anna kurssipalautetta / Ge kursrespons / Give course feedback” lähettäjältä oodi-sender. Jaahas, taas pitäisi käydä ruksimassa oodissa asteikolla 1-5 kuinka kurssin järjestelyt toimivat ja vastasiko työmäärä kurssista saatavia noppia. Avoimeen palautteeseen annetaan kommentteja, jos muistetaan. Kurssin päättymisestähän on jo aikaa muutaman viikon verran. Lukeekohan näitä edes kukaan?

Välillä kurssipalautteen merkitys tuntuu kyseenalaiselta. Ainoa vastine on usein yksi ylimääräinen piste kurssiarvostelussa. Palaute on kuitenkin tärkeää, jotta opetuksen laatua voidaan arvioida ja kehittää. Palautteen keräämiseen ja käsittelyyn liittyviin ongelmiin on …

1 Comment Continue Reading →

Sähköinen kulukorvauslomake

Kiltamme ottaa käyttöön uuden sähköisen kulukorvauslomakkeen. Sähköisen kulukorvauslomakkeen täyttäminen onnistuu Prodeko-tunnuksilla kirjautumisen jälkeen osoitteessa www.prodeko.org/kulukorvaus, sen löytää myös yläpalkista Kilta – Kulukorvaushakemus. Kulukorvauslomakkeita voi palauttaa myös tuttuun tapaan paperisessa muodossa Prodeko-lokeroon.

Lomakkeen täyttäminen onnistuu myös Android- ja iOs -laitteilla. Windows-puhelimilla lomakkeen täyttäminen ei tällä hetkellä onnistu.

Kulukorvauslomake on vielä beta-vaiheessa, joten kaikki palaute on erittäin tervetullutta! …

Leave a comment Continue Reading →

Paikka X

Paikka X on tällä kertaa Luukin Leirikeskus, Luukinranta 10, Espoo.…

Leave a comment Continue Reading →

Syksyn mallilukujärjestykset

Syksyn 2014 mallilukujärjestykset on julkaistu Intossa.

Fuksit: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=12328282

Tupsut ja vanhemmat: https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=3212689

Hauskaa kesän jatkoa,

Opintovastaava Matilda…

Leave a comment Continue Reading →

Kesälukemista eli proffien kirjasuosituksia tutalaisille

Wappu tuli ja meni ja fuksit saivat lakit päähänsä jälleen kerran. Otaniemi hiljenee jälleen kesäksi, mutta tylsyyteen ei suinkaan tarvitse vaipua. Muutama tuotantotalouden laitoksen professori listasi kolme kirjaa, jotka ovat olleet heidän uransa kannalta innostavia, avartavia tai muuten merkityksellisiä. Mielenkiintoisia kirjavinkkejä perusteluineen siis luvassa! Ottakaa vinkit talteen ja kirja mukaan riippumattoon. Hauskaa kesää!

Mikko Jääskeläinen (Strategia)

Heath, Chip, and Heath, Dan: ”Made to Stick”

Well structured book about making an impact with a well crafted message, and given the topic, …

Leave a comment Continue Reading →

55 noppaa, kirjastouudistus ja kevään muita opintokuulumisia

Hei ja terveisiä Aallon kopo-osastolta. Kevät kääntyy vihdoinkin kohti vappua, joten ajattelin, että on aika kertoa, mitkä ovat olleet Aalto-yliopiston kevään kuumimmat koulutuspoliittiset puheenaiheet.

Olen siis Matilda Säde, Prodekon opintovastaava vuonna 2014. Tehtäväni on edustaa opiskelijoita yliopiston hallintoelimissä hallopedina ja välittää viestiä korkeakoulun ja opiskelijoiden välillä. Kuulun myös AYY:n opintoneuvostoon (OPN), joka yhdessä keskustelee koko Aalto-yliopistoa koskevista koulutuspoliittisista aiheista. OPN:ssa on edustajia kaikista killoista ja eri ainejärjestöistä kattaen niin teekkarit, kylterit kuin taikkilaisetkin.

Kevään aikana kiivasta keskustelua ovat aiheuttaneet uusi …

Leave a comment Continue Reading →