Asuminen ja eläminen

Asuminen ja eläminen

Asunnot

tuukkanalle AYY:llä ja HOASilla on opiskelija-asuntoja pääkaupunkiseudulla. Lisäksi joillain osakunnilla on asuntoja jäsenilleen. Asuntotilanne on vaikea ja jonot ovat pitkiä. Ylioppilaskunnat ovat perustaneet yhteisen asunnonvälityksen, joka etsii edullisia asuntoja vapailta markkinoilta ilman välityspalkkiota.

Opintotuki

Teekkarikin on oikeutettu opintotukeen ja asumislisään. Valtio antaa myös takauksen opintolainalle, joka kylläkin pitää maksaa takaisin. Jos sinulla on muita tuloja, ole tarkka tulorajojen kanssa. Yhdeksänä kuukautena tukea nostava saa tienata 5940 euroa ja tuettomina kuukausina 1970/kk. Tuen voi palauttaa seuraavan vuoden maaliskuuhun mennessä, perintään päästäminen tulee kalliiksi.

Syöminen

Vatsa tyhjänä ei jaksa. Opiskelijalle syöminen on onneksi edullista. TuAs-talon, Päärakennuksen, Dipolin, T-talon, TF:n ja eri osastojen ruokalat tarjoavat maistuvaa murkinaa 2,60 eurolla. Alkusyksystä AYY:n maksukuittia näyttämällä opiskelijahintaista ruokaa saa Otaniemen lisäksi myös keskustan Unicafeista. Esim. Kaivopihan Unicafe Vanhan Ylioppilastalon kulmalla on viihtyisä ja näppärän keskellä keskustaa.

Liikkuminen

Julkinen liikenne toimii pääkaupunkiseudulla hyvin. Maksuvälineenä kannattaa käyttää elektronista matkakorttia, jolloin liput saa opiskelijahintaan. Korttiin voi ladata rahaa tai kautta. Lippujen ostoa varten tarvittavan kantakortin saa HSL:n eli Helsingin Seudun Liikenteen palvelupisteiltä. Lista palvelupisteistä löytyy täältä. Korttia varten tarvitsee opiskelijakortin tai AYY:n maksukuitin. Jos on muuttanut vasta vähän aikaa sitten pääkaupunkiseudulle, asuinpaikkatiedot eivät vielä välttämättä ole päivittyneet järjestelmiin, joten mukaan kannattaa ottaa (Espoon maistraatti Tapiolassa) saatava kotipaikkatodistus.

Reittiopas on verraton apu, kun yrität etsiä reittiä julkisilla kulkuvälineillä paikasta A paikkaan B.

Terveys

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS pitää huolen opiskelijoiden terveydestä. YTHS:n Otaniemen toimipiste sijaitsee Otakaarella. Osa ilmoittautuessa maksetusta ylioppilaskuntamaksusta menee YTHS:lle. YTHS:n palvelut ovat erikois- ja hammaslääkäripalveluja lukuun ottamatta ilmaisia.