Opiskelijaelämä

 

Teekkarius ja opiskelijaelämä

Lakki

tuukkanalle

Teekkarin tunnistaa teekkarilakista ja hyvästä meiningistä. Wappuyön ja syksyn lakinlaskiaisten väillä lakkia voi käyttää kaikenlaisissa tapahtumissa tai vaikka kesähattuna. Syksyllä (Lakinlaskiaisten ja Wapun välisenä aikana) lakinkäyttölupaa voi merkittäviin tapahtumiin anoa Teekkarijaostolta.
Mikäli Fuksimajuri päättää järjestää Wapun ja mikäli fuksipisteet ovat kasassa, saavat fuksit uutuuttaan hohtavat lakit Wapunaattoaamuna. Muuten lakin saa äitienpäivän jälkeen. Wahlmanin valmistaman lakin voi helposti tilata netistä. Fuksit saavat lisäinfoa tästä heti alkusyksystä. Lakki kannattaa tilata mahdollisimman aikaisin, sillä mitä aikaisemmin sen tilaa, sitä edullisemmin sen saa.

 

Haalarit

Teekkarit pukeutuvat usein haalareihin. Prodekon juhlinta-asuna toimii valkoinen sateenkaariraidoitettu haalari. Jokainen vuosikurssi suunnittelee ja tilaa itse haalarinsa. Ensimmäisten viikkojen aikana valitaan haalaritiimi, joka koordinoi ja vastaa haalariprojektista. Haalariprojektin takarajana toimii marraskuussa järjestettävät Sikajuhlat, joissa fuksit saavat ensimmäistä kertaa pukeutua omiin haalareihinsa.

 

Excut

Yritykset kutsuvat prodekolaisia usein vieraakseen kertoakseen toiminnastaan ja työpaikoista. Osallistumalla excuille saa tärkeää kosketusta yrityksiin ja yritysmaailmaan sekä kuulee, miten asiat oikeasti toimivat ja mitä töissä oikeasti tehdään. Excursiot ovat hyvää vaihtelua opiskelulle. Excut järjestetään usein yritysten toimitiloissa ja niillä pukeudutaan siististi ja käyttäydytään AINA edustavasti.

 

Keväällä ja syksyllä järjestetään puolipitkät excumatkat. Syksyllä suunnataan ulkomaille ja keväällä kierretään kotimaassa. Puolipitkät kestävät yleensä noin 4-5 päivää ja pitävät sisällään yritysvierailuja ja rennompaa yhdessäoloa.

 

Sitsit ja Vuosijuhlat

Sitsit eli akateeminen pöytäjuhla on tyylikkäämpi tapahtuma, jossa syödään, juodaan ja lauletaan. Miehet pukeutuvat sitseillä tummaan pukuun ja naiset pikkumustaan tai cocktail-asuun. Vuosijuhlat ovat yhdenlaiset sitsit. Vuosijuhlissa pukukoodina miehillä on frakki ja naisilla iltapuku. Vuosijuhliin kuuluu myös akateemisten kunniamerkkien käyttö. Prodekon vuosijuhla eli Diskonttaus järjestetään joka vuosi loka-marraskuussa.

 

Sikajuhlat

Sikajuhlat ovat Prodekon fuksien järjestämät vuoden parhaat (tai ainakin oudoimmat) Smökkibileet. Fukseista valitaan ensimmäisten viikkojen aikana SIKAtiimi, joka isoSIAN johdolla organisoi bileiden järjestelyt. Kaikki fuksit osallistuvat SIKAjuhlien järjestämiseen (se on pakollinen fuksipiste). SIKAjuhlat on yleensä ollut tapahtuma, jossa fuksit käyttävät sateenkaarihaalariaan ensimmäisen kerran.

 

Laulaminen

Teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin. Teekkarien punainen laulukirja, jonka voi hankkia AYY:n Otaniemen palvelupisteestä, on hyvä hankinta ja sitä selaamalla laulut tulevat äkkiä tutuksi. Prodekon laulukirja kantaa nimeä Pääkirja ja sen voi ostaa killan hallituksen jäseniltä.

 

Alayhdistykset

Teekkariutta on kaikki mitä teekkarit tekevät – vain mielikuvitus on rajana. AYY:n alla toimii monenmoisia yhdistyksiä, jotka tarjoavat erilaisia harrastus- ja yhdessäolomahdollisuuksia teekkareille ja muille aaltolaisille.