Sähköinen tiedotus

Sähköinen tiedotus

tuukkanalle

Sähköisen median käyttö opetetaan ensimmäisten kahden viikon aikana Johdatus opiskeluun -kurssilla. Tälle sivulle on koottu keskeisimmät asiat koulun ja killan tiedotuksesta.

Sähköposti

Tärkein tiedotuskanava. Koulun sähköpostia pääset lukemaan kaikilta koulun koneilta sähköpostiohjelma pinen avulla. UNIXia vierastavat voivat lukea postejaan myös Outlookilla tai muulla tutummalla ohjelmalla sekä Outlook Web Appilla.

Tärkeimmät tiedotettavat asiat käyvät ilmi Prodekon viikkotiedotteessa, jota kannattaa seurata. Killan tärkein tiedotuskanava on jäsenet-sähköpostilista, jolle kaikki killan jäsenet automaattisesti kuuluvat. Listaa saa käyttää ainoastaan Prodekon hallituksen luvalla. Jokaisella vuosikurssilla on lisäksi käytössä oma sähköpostilistansa. Nämä listat on tarkoitettu vuosikurssin sisäiseen tiedotukseen, esim. tupari-ilmoituksille ja niitä saa käyttää lähes vapaasti. Sähköpostilistojen osoitteiden julkaiseminen internetissä on kiellettyä roskapostin välttämiseksi.

Välttääksesi kaupallisia sähköposteja kannattaa olla varovainen sähköpostiosoitteensa antamisessa millään www-sivulla. Omille kotisivuillensa kannattaa osoite laittaa joko kuvana tai jollain tavalla muokattuna, jolloin hakurobotit eivät sitä tunnista. Varmin tapa saada lisää roskapostia on vastata sellaiseen.

Noppa

Kurssien tärkein tiedotuskanava. Kaikkien kurssien kotisivut löytyvät Noppa-portaalista. Käytävien kurssien uutiset kannattaa tilata itselleen sähköpostiin. Tämä onnistuu kirjautumalla Noppaan, valitsemalla oikeasta yläkulmasta ”Omat asetukset” ja varmistamalla että kohdissa ”Omat uutiset” ja ”Ylläpidettävien kurssien uutiset” on valittuna ”Lähetä kopio sähköpostiin”.

IRC

Prodekolaisilla on myös oma IRC-keskustelukanava !prodeko IRCNetissä. Kanava kasvattaa suosiotaan jatkuvasti, ja tiivis yhteisö onkin jo syntynyt kanavan ympärille. Käy lukemassa ohjeet IRC:n käyttöön.