Esittely

Esittely   Tapahtumat   Ajankohtaista   Haku   Kokemuksia

Mikä ihmeen ESTIEM?

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) on vuonna 1990 perustettu Euroopan tuotantotalouden opiskelijoiden järjestö ja verkosto. ESTIEMiin kuuluu jopa 29 maata ja 75 Local Groupia, eli paikallisjärjestöä, jotka järjestävät niin Euroopan laajuisia kuin paikallisia tapahtumia, sekä edustavat järjestöä omissa yliopistoissaan. ESTIEMin tavoitteena on luoda ja ylläpitää eurooppalaisten tuotantotalouden opiskelijoiden välisiä suhteita ja verkostoa ja muistuttaa meitä siitä, että opiskelijayhteisömme yltää myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Prodeko on siis osa laajempaa kansainvälistä yhteisöä, jossa se edustaa Local Group Helsinkiä.

Kansainvälisyys on alati kasvussa ja globaalia ja kulttuurienvälistä yhteistyötä tarvitaan yhtenäistämään eri maiden opiskelijoita. ESTIEMissä tämä tarkoittaa käytännössä tapahtumien järjestämistä ja niihin osallistumista. Tapahtumia on laidasta laitaan ja niiden sisältö vaihtelee muun muassa akateemisuuden, hauskapidon ja kulttuurisisällön mukaan. Tarkempia tietoja tapahtumiin hakemisesta ja tapahtumatyypeistä löydät kohdista HAKU ja TAPAHTUMAT.

 

Miksi lähteä mukaan? Mitä mahdollisuuksia se tarjoaa minulle?

Tapahtumien kirjo on niin laaja, että jokaiselle löytyy varmasti jotain. Tällöin tehtäväksesi jää lähinnä katsoa itseäsi kiinnostava tapahtuma, raivata sille tilaa kalenterissasi ja hakea mukaan: ready, get set… go! Ohessa on muutama hyvä syy, miksi jokaisen tulisi ainakin kerran hypätä koneeseen ja lähteä katsomaan mitä tuotantotalous tarkoittaa laajemmin.

  • Pääset muodostamaan business-kontakteja.
  • Saat mahdollisuuden akateemiseen, henkilökohtaiseen ja kansainväliseen kehittymiseen.
  • Verkostoituminen ja ystävyyssuhteiden luominen monipuolisista taustoista tulevien ihmisten kanssa on nykyään valttikortti. Tapahtumiin osallistuminen on mahdollista liittää CV:hen ja osoittaa, että olet ollut osana kansainvälisen organisaation toimintaa.
  • Saat kokemusta kulttuureista, niin ruuan, työskentelyn, kommunikaation kuin hauskanpidonkin osalta. ESTIEMerit ottavat avoimesti kaikki mukaan!
  • Pääset käyttämään englanninkielentaitoasi aidosti kansainvälisessä ympäristössä.
  • Tämä on yksi halvimpia matkustusmuotoja! Tapahtumat maksavat muutaman kympin ja tuotantotalouden laitos tukee kaikkia matkoja 100:lla eurolla ja kilta ensikertalaisia 50:llä eurolla. Osallistumismaksu kattaa asumisen, ruuan ja kaikki tapahtumaan kuuluvat aktiviteetit ja maksettavaksesi jää vain matka paikan päälle. Voi jopa olla, että eläminen tapahtuman aikana koituu halvemmaksi, kuin kotisuomessa…
  • Jos innostut, voit kartuttaa ESTIEM-kokemustasi uusilla tapahtumilla tai osallistua Prodekon järjestämiin ESTIEM-tapahtumiin!

Sanastoa

LG = Local Group
LG Helsinki = Prodeko
LR = Local Responsible, Prodekossa ulkoministeri
ESTIEMeri = Aktiivinen ESTIEM-tapahtumissa käyvä eurooppalainen tuotantotalouden opiskelija.