Tapahtumat ja projektit

Esittely   Tapahtumat   Ajankohtaista   Haku   Kokemuksia

Mitä ESTIEM tarjoaa?

ESTIEMillä on runsas kirjo tapahtumia, jotka voidaan karkeasti jakaa kahteen. Nämä ovat tapahtumat, jotka soveltuvat ihan kaikille tuotantotalouden opiskelijoille (General Events) ja tapahtumat, jotka ovat suunnattu heille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään ja kehittämään järjestöä (Central ESTIEM Events).
Alla on katsaus muutamiin tapahtumatyyppeihin ja niiden keskeiseen sisältöön. Kohdasta AJANKOHTAISTA löydät poimittuina kiinnostavimpia tulevia tapahtumia! Kaikki tapahtumat löytyvät lisäksi ESTIEMin sivuilta.
 

GENERAL EVENTS

Academic Days
academic_days
Tapahtuma, jossa pääpaino on selvästi akateemisuudessa. Tapahtumassa käsitellään aina tiettyä aihepiiriä, joka on tapahtuman pitämän yliopiston erikoisosaamista. Opiskelija voi tapahtumissa syventää ymmärrystään jostakin tuotantotalouteen liittyvässä ilmiössä ja aihetta lähestytään niin teorian kuin käytännönkin kannalta.

Activity Weeks
activity_weeks
Activity Weekin aikana tutustutaan johonkin paikallisen kulttuurin elementtiin ja pidetään hauskaa. Paikan päällä unohdetaan akateemisuus, ja tapahtuma sisältää paikallisten järjestämää ohjelmaa ja aktiviteetteja. Esimerkkejä ovat Helsinki LG:n järjestämä Vappu, Oktoberfest Munichissa ja karnevaalit Hollannin Eindhovenissa.

Europe3D
europe3d
Europe3D on yhdistelmä kulttuuria ja hauskanpitoa sekä akateemisuutta. Ajatuksena on tutustua kohdemaahan kolmen ulottuvuuden kautta: politiikka, talous ja kulttuuri. Tämä tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä pintaa syvemmälle jonkin maan tietämyksessä, mikä toteutetaan esimerkiksi paikallisten poliitikkojen pitämien luentojen, yritysvierailujen, workshoppien, nähtävyyksien ja tietenkin juhlimisen avulla.

Brain Trainer
brain_trainer
Brain trainer antaa mahdollisuuden aitoon kehittymiseen ja oppimiseen ja tarjoaa laadukasta koulutusta. Se keskittyy kolmen tutalaiselle relevantin taidon kehittämiseen: johtajuuteen, esiintymistaitoon ja muihin vuorovaikutustaitoihin, sekä tietysti bisnekseen. Tapahtuman kouluttajat ovat yleensä alan ammattilaisia ja viikon kestävään projektiin mahtuu 3-4 koulutusta. Brain Trainer tarjoaa oleellista tietotaitoa ja on myös yksi niistä tapahtumista, jonka saa ja joka kannattaa laittaa CV:hen!

Summer Academy
summer_academy
Summer academyn pääpaino on nimensä mukaisesti akateemisessa pääomassa ja se keskittyy johtajuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Oppilaat kokoontuvat kesällä väittelemään ja keskustelemaan sekä vanhemman ammattilaisen mentoroitavaksi. Brain Trainerin lisäksi myös Summer Academyssä oppimasi taidot ovat laajalle sovellettavissa ja mainitsemisen arvoiset CV:ssä. Jälleen loistava mahdollisuus erottua riviopiskelijoista!

TIMES
times
TIMES (Tournament in Management and Engineering Skills) on bisnes case -kilpailu. Ratkaistavat caset liittyvät johonkin liiketoiminnan osa-alueeseen ja joukkueen on sanallisen ja numeerisen taustatiedon pohjalta pääteltävä ja perusteltava oma ratkaisunsa ongelmaan. Joukkueet ovat 3-4 hengen joukkueita ja ne osallistuvat aluksi omien local groupiensa paikalliskarsintoihin. Jatkoon päässeet matkustavat Eurooppaan semifinaaleihin, joista valitaan finalistit. Finaalissa palkitaan sen vuoden parhaat ja monipuolisimmat bisnesosaajat, mikä on todella merkittävä meriitti työmarkkinoillakin.

Vision
vision
Vision on jokavuotinen projekti, jossa sen vuoden teemaa käsitellään seminaareissa. Aiheet ovat ajankohtaisia ja voivat liittyä niin ruuan tuotantoon, asiakassuhteisiin kuin muihin talousaiheisiin. Seminaarit rohkaisevat innovatiiviseen ajatteluun ja tarjoavat välineitä nousevien ongelmien ratkomiseen ja trendien ymmärtämiseen ja niistä hyötymiseen. Niiden avulla luodaan myös yhteyksiä opiskelijoiden ja yritysten välille, sillä Vision järjestetään usein sen vuoden teemaan sopivan yrityksen tai yritysten kanssa.

Businessbooster
businessbooster
Businessbooster on ESTIEM projekti, joka edistää ja stimuloi yrittäjyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Tämä saavutetaan järjestämällä erinäisiä koulutuksia, verkostoitumistapahtumia sekä kilpailuja. Businessboosterin tavoite on auttaa nuoria ESTIEM-yrittäjiä aloittamaan paremmin, nopeammin sekä itsevarmemmin.
 

CENTRAL ESTIEM EVENTS

Council Meetings
council_meetings
Council Meeting on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä noin 200 opiskelijaa yhteen keräävä tapahtuma. Se on ESTIEMin suurin tapahtuma, joka koostuu Genral Assemblysta ja pienemmistä ryhmätöistä, joilla pyritään kehittämään ESTIEMin toimintaa ja organisaatiota. Lisäksi tapahtuman aikana äänestetään hallituksen jäsenistä sekä projektipäälliköistä. CM:n kiintopisteenä on juurikin ESTIEM ja sen eteen työskentely, mutta se on tunnettu myös menevästä ja laadukkaasta iltaohjelmastaan!

Coordination Meetings
coordination_meetings
Coordination Meetingin ideana on hallituksen, toimikuntien ja projektien koordinointi. Se järjestetään usein läheisten Local Groupien kesken ja siinä keskustellaan paikallisista kysymyksistä, kuten yritysten kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Se on siis Council Meetingin pikkuveli ja lisää Local Groupien yhteistyötä. Se on loistava tapa tutustua paikalliseen ESTIEM -toimintaan ja naapuri Local Groupien jäseniin!