Fuksit

TERVETULOA TUTALLE!

Onneksi olkoon mahtavan opiskelupaikan valitsemisesta tai sitten siitä, että olet onnekkaasti löytänyt nettisivuillemme! Joka tapauksessa näiltä sivuilta löytyy räjähtävä katsaus opiskelijaelämään, teekkariuteen ja Prodeko-fuksina olemiseen. Saat myös paljon tärkeää infoa ensimmäisten viikkojen aikataulusta, joten eiköhän käydä kiinni! Jos lukeminen tuntuu pääsykoekevään jälkeen puuduttavalta, tsekkaa ainakin pointit sivun lopusta!

Aloitetaan tärkeimmästä. Sopivasti sattuukin, että tässä tilanteessa tärkein olet sinä – fuksi – eli ensimmäisen vuoden korkeakouluopiskelija. Fuksivuosi on elämän parasta aikaa ja useat vanhemmat opiskelijat haikailevat sen perään vielä valmistumisensakin partaalla. Fuksivuotena juuri sinua varten järjestetään mitä uskomattomampia tapahtumia ja kiinnostavimpia tilaisuuksia. Tämän kaiken lisäksi pääset jakamaan nämä hetket ja muistot yhdessä muiden fuksien kanssa, joista tulee mitä todennäköisimmin sinulle elinikäisiä ystäviä.

Mikä parasta – satut myös olemaan Prodeko-fuksi! Tämä tarkoittaa, että minulla Prodekon fuksikapteenina on suuri kunnia päästä rakentamaan ensi vuodestasi ikimuistoinen kollaasi unohtamattomia hetkiä ja vauhdikkaita tilanteita! Prodeko ei taiteellisesta nimestään huolimatta ole kuitenkaan Art Decon alalaji, vaan Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijoiden kilta. Killan tärkeimpänä tehtävänä on tarjota palveluja jäsenilleen aina juhlista yritysvierailuihin ja sitseistä bilispöytään sekä kuntosaliin. Myös sinä olet kiltamme jäsen heti ensimmäisestä opiskelupäivästäsi alkaen!

Nyt kun tiedät mikä olet ja missä olet, niin on hyvä kertoa mitä on luvassa. Kuten jo aikaisemmin mainostin, minun tehtäväni killassa on luoda sinulle elämäsi upein vuosi! Fuksikapteenina tehtäväni on tutustuttaa sinut opiskelijaelämän saloihin, luoda sinulle mahdollisuuksia päästä seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitasi ja vastailla kyssäreihin, jotka joko liittyvät opiskelijaelämään, tai eivät. Kannattaa siis tulla nykäisemään hihasta joko livenä tai virtuaalisesti valitsemaasi somekanavaa pitkin.

Ensimmäisen kosketuksen sateenkaarihaalarien opiskelijaelämään saatkin jo kaksi viikkoa ennen itse orientaatioviikon alkua, kun Prodeko järjestää perinteisen Varaslähdön 18.-19.8. uusille kandiopiskelijoille. Paikalle kannattaa ehdottomasti tulla, sillä Orientaatioviikko on mukava aloittaa, kun tuntee jo muutamia kavereita entuudestaan! Tapahtumassa pääset tutustumaan kanssafukseihin, minuun sekä fuksiryhmienne vastuuISOihin. Itse opinnot, tai ainakin opiskelijaelämä, pyörähtää kunnolla käyntiin Orientaatioviikolla 3.9., jolloin luvassa on nimensä mukaisesti orientoitumista opiskelijana olemiseen. Orientaatioviikolla sinut perehdytetään opintoihin ja teekkarielämään – Pro tip: Kannattaa varata illat vapaaksi!

 

ENNEN OPINTOJEN ALKUA

 • Tsekkaa tuliterä, painomusteen tuoksuinen, Fuksiopas2018
 • Ota opiskelupaikkasi vastaan ja ilmoittaudu läsnäolevaksi
 • Maksa ilmoittautuessasi AYY:n ja Prodekon jäsenmaksu
 • Laita opiskelija-asuntohakemus tulille AYY:lle ja/tai HOAS:ille (Myös osakunnat tarjoavat asuntoja)
 • Hae opintotukea, opintolainaa ja mahdollisesti yleistä asumistukea Kelalta
 • Tilaa opiskelijakortti Frankilta
 • Tsekkaa millä julkisilla Otaniemeen pääsee (metro on kova!) ja hae opiskelijan matkakorttia
 • Liity Prodeko-fuksit’18 ryhmään Facebookissa
 • Osallistu Varaslähtöön 18.-19.8. mukanasi ETYK-kamat (En Tule Yöksi Kotiin)
 • Osallistu Fuksiryhmätapaamiseen 31.8. (VastuuISOsi kertoo tarkemmin syksympänä)
 • Muista varata kalenterisi tyhjäksi 3.-7.9. ja ennen kaikkea, nauti kesästä!

 

EKA PÄIVÄ, NYT MENNÄÄN!

 • Ole T-talon aulassa 3.9. klo 9:00
 • Ota mukaan opiskelijakorttisi (tai kuitti AYY:n jäsenmaksusta jos kortti ei ole kilahtanut postiluukusta)
 • Rahaa käteisenä
 • ETYK-kamat Paikka X:ää varten
 • Hyvää fiilistä ja avointa mieltä!

 

Jos et löydä jotain tietoa netistä tai puskaradiosta, tai sinulla on kyssäreitä, ihmetyksen aiheita tai mitä tahansa muuta opintoihin ja opiskeluun liittyvää mielessä, ole yhteydessä minuun! Minut tavoittaa puhelimitse, meilitse, Whatsappilla, Telegramissa tai vaikka FB:ssä!

Onnea vielä mahtavasta valinnasta, nähdään Varaslähdössä!

Miki Lehto

Prodekon fuksikapteeni 2018

Fuksikapteeni[at]prodeko.org

+358400620455

TG: @Fuksikapteeni