Teekkarius ja opiskelijaelämä

Lakki

Teekkarin tunnistaa teekkarilakista ja hyvästä meiningistä. Wappuyön ja syksyn Lakinlaskiaisten väillä lakkia voi käyttää kaikenlaisissa tapahtumissa tai vaikka kesähattuna. Syksyllä (Lakinlaskiaisten ja Wapun välisenä aikana) lakinkäyttölupaa voi merkittäviin tapahtumiin anoa Teekkarijaostolta ja saatatkin nähdä satunnaisia ihmisiä kuljeskelemassa tupsulakissaan ympäri vuotta. Mikäli Fuksimajuri päättää järjestää Wapun ja mikäli fuksipisteet ovat kasassa, saavat fuksit uutuuttaan hohtavat lakit Wapunaattoaamuna. Muuten lakin saa äitienpäivän jälkeen. Fuksit saavat lisäinfoa fuksipisteiden suorittamisesta heti alkusyksystä ja lakin hankkimisesta keväällä. AYY järjestää lakkien tilaamisen. Lakki kannattaa tilata mahdollisimman aikaisin, sillä mitä aikaisemmin sen tilaa, sitä edullisemmin sen saa.

Haalarit

Teekkarit pukeutuvat usein haalareihin ja jokaiselle killalle löytyy oman väriset haalarinsa, joista monet varmasti opitkin tuntemaan kierrellessäsi Otaniemessä. Prodekon juhlinta-asuna toimii valkoinen sateenkaariraidoitettu haalari, tavallisemmin vain sateenkaarihaalareiksi nimitetty. Vaikkakin valkoisia haalareita monilla Otaniemessä ja sen ulkopuolella on käytössä, Prodeko on uniikki sateenkaarissaan. Niiden alkuperästä on monia tarinoita, joita sinäkin saat kuulla. Tule kyselemään! Jokainen vuosikurssi suunnittelee ja tilaa itse haalarinsa. Tarkkasilmäinen voikin tunnistaa raitojen paikoista, haalarien taskuista ja muista lisävarusteista, minkä vuosikurssin fuksi kukakin on. Ensimmäisten viikkojen aikana valitaan haalaritiimi, joka koordinoi ja vastaa haalariprojektista. Valinta tapahtuu fuksiprojektitiimien valintatilaisuudessa, josta kuulette lisää orientaatioviikolla. Näin pääset itse vaikuttamaan, millaiset haalarit Sinä saat ja pääset jättämään oman kädenjälkesi oman vuosikurssisi ulkomuotoon. Haalareihin hankitaan lisäksi mainoksia yrityksiltä. Nämä tuotot menevät haalaritilauksen kuluihin ja loput maksavat fuksit itse. Jokainen voi olla mukana keräämässä mainoksia ja toivonkin, että Sinä olet syksyllä aktiivinen käyttämään puhelintasi ja soittelemaan yrityksiin kysellen mainoksia. Haalariprojektin takarajana toimii marraskuussa järjestettävät Sikajuhlat, joissa fuksit saavat ensimmäistä kertaa pukeutua omiin haalareihinsa. Sikajuhlista lisää alempana. Sikajuhlien myöhäisestä ajankohdasta johtuen Prodekon fuksit ovat viimeisten joukossa saamassa omat haalarinsa. Odotus palkitaan, kun pääsee pitämään yllään oman vuosikurssin suunnittelemia haalareita.

Excut

Yritykset kutsuvat prodekolaisia usein vieraakseen kertoakseen toiminnastaan ja työpaikoista. Osallistumalla excuille saa tärkeää kosketusta yrityksiin ja yritysmaailmaan sekä kuulee, miten asiat oikeasti toimivat ja mitä töissä oikeasti tehdään. Excursiot ovat hyvää vaihtelua opiskelulle, sillä niissä ohjelma vaihtelee laajasti. Yhdellä excursiolla saatat harjoitella pistoolilla ampumista tai maistella viinejä, kun taas löytyy asiapitoisempia vierailuja, jotka sisältävät ongelmanratkaisua ja ryhmätyöskentelyä hyvässä porukassa excuisännän avustamana. Excut järjestetään usein yritysten toimitiloissa ja niillä pukeudutaan siististi ja käyttäydytään AINA edustavasti. Keväällä ja syksyllä järjestetään puolipitkät excumatkat. Syksyllä suunnataan ulkomaille ja keväällä kierretään kotimaassa. Puolipitkät kestävät yleensä noin 4-5 päivää ja pitävät sisällään jännittävää ohjelmaa, yritysvierailuja, rennompaa yhdessäoloa ja paikallisiin opiskelijoihin tutustumista. Syksyllä matkataan Israeliin ja halutessasi voit jo alustavasti ilmoittautua mukaan täältä. Orientaatioviikolla päätetään halukkaiden joukosta matkaan pääsevät ja matka on heti toisella viikolla. Tästä lisää myöhemmin.

Sitsit ja Vuosijuhlat

Sitsit eli akateeminen pöytäjuhla on tyylikkäämpi tapahtuma, jossa syödään, juodaan ja lauletaan. Usein miehet pukeutuvat sitseillä tummaan pukuun ja naiset pikkumustaan tai cocktail-asuun. Sitsitkin vaihtelevat monilla teemoilla, joten silloin tällöin sitsikansa pääsee vaihtamaan puvuntakit ja mekot esimerkiksi erilaisiin eläinpukuihin. Vuosijuhlat ovat yhdenlaiset sitsit. Ne ovat vielä hienomuotoisemmat sisältäen ohjelmanumeroissa puheita opiskelijayhdistyksen tärkeiltä henkilöiltä ja kunniamainintojen jakelua. Vuosijuhlissa pukukoodina miehillä on frakki ja naisilla iltapuku. Vuosijuhliin kuuluu myös akateemisten kunniamerkkien käyttö. Prodekon vuosijuhla eli Diskonttaus järjestetään joka vuosi loka-marraskuussa.

Sikajuhlat

Sikajuhlat ovat Prodekon fuksien järjestämät vuoden parhaat (tai ainakin oudoimmat) Smökkibileet, jotka tapahtuvat marraskuun lopussa. Fukseista valitaan ensimmäisten viikkojen aikana SIKAtiimi, joka isoSIAN johdolla organisoi bileiden järjestelyt. Valinta tapahtuu fuksiprojektitiimien valintatilaisuudessa ja, kuten haalaritiiminkin tapauksessa, kuulette tästä lisää orientaatioviikolla. Suosittelen lämpimästi lähtemään mukaan, sillä fuksiprojektit ovat hauskaa ohjelmaa ja ne ovat ensimmäinen mahdollisuus lähteä kokeilemaan, millaista ja mitä kaikkea tehtävää killassa on. Joka vuosi Sikajuhlien teema vaihtuu, jonka SIKAtiimi pääsee valitsemaan ja tehtäviä on monenlaisia tiimin sisällä. Kaikki fuksit osallistuvat Sikajuhlien järjestämiseen (se on pakollinen fuksipiste). Sikajuhlat on yleensä ollut tapahtuma, jossa fuksit käyttävät sateenkaarihaalariaan ensimmäisen kerran.

Laulaminen

Teekkari laulaa mieluummin kuin hyvin. Teekkarihymnin saa laulaa vain keskiyöllä, sitseillä lauletaan paljon ja bändin soittaessa ihmiset laulavat mukana. Tule kuuntelemaan, kun laulan ja tiedät, ettei tärkeintä ole se laatu vaan se asenne, millä asiasi teet. Tärkeintä on nauttia siitä, mitä tekee. Teekkarien punainen laulukirja, jonka voi hankkia AYY:n Otaniemen palvelupisteestä, on hyvä hankinta ja sitä selaamalla laulut tulevat äkkiä tutuksi. Prodekon laulukirja kantaa nimeä Pääkirja ja sen voi ostaa killan hallituksen jäseniltä kiltahuoneella.

Alayhdistykset

Teekkariutta on kaikki mitä teekkarit tekevät – vain mielikuvitus on rajana. AYY:n alla toimii monenmoisia yhdistyksiä, jotka tarjoavat erilaisia harrastus- ja yhdessäolomahdollisuuksia teekkareille ja muille aaltolaisille. Monet näistä esitellään erilaisissa tapahtumissa orientaatioviikolla, kuten Otasuunnistuksessa. Kannattaa myös käydä katsomassa AYY:n yhdityslistauksesta, mitä sieltä löytyy. Kaikille on tarjolla jotain, mutta se on vain etsittävä. Jos sellaista ei löydy, voi sellaisen perustaa kaverien kanssa. Etsitään yhdessä Sinulle mielenkiintoista toimintaa!