Sähköinen tiedotus

Tälle sivulle on koottu keskeisimmät asiat killan tiedotuksesta. Koulun tiedotus käydään pääosin Johdatus opiskeluun –kurssilla. Näistä järjestelmistä lisää Opiskeluasioita-sivulla. Kannattaa kysellä Mediakeisariltamme, mediakeisari [at] prodeko.org, mitä kanavia Prodekolla on. Häneltä saat lisäksi pyytämällä (kiltisti) tunnukset Prodeko.org-sivustolle ja palveluihin, kuten kiltiskamera ja Forum. Näistä kerrotaan lisää koulun alkaessa ja aina saa kysyä.

Sähköposti

Prodekon ensisijainen tiedotuskanava on sähköpostitse. Jokainen jäsen on vastuussa siitä, että he ilmoittavat päivitetyt tiedot killan jäsenrekisteriin. Näin voimme toimittaa kaikille jäsenille sähköpostin. Tärkeimmät tiedotettavat asiat käyvät ilmi Prodekon viikkotiedotteessa, jota kannattaa seurata. Killan tärkein tiedotuskanava on jäsenet-sähköpostilista, jolle kaikki killan jäsenet automaattisesti kuuluvat. Listaa saa käyttää ainoastaan Prodekon hallituksen luvalla. Sähköpostilistojen osoitteiden julkaiseminen internetissä on kiellettyä roskapostin välttämiseksi. Jokaisella vuosikurssilla on lisäksi käytössä oma sähköpostilistansa. Nämä listat on tarkoitettu vuosikurssin sisäiseen tiedotukseen, esim. tupari-ilmoituksille ja niitä saa käyttää lähes vapaasti. Kysy lisää kapteeniltasi tämän listan käyttämisestä. Välttääksesi kaupallisia sähköposteja kannattaa olla varovainen sähköpostiosoitteensa antamisessa millään www-sivulla. Tulet huomaamaan, kuinka paljon sähköpostia koulun ja killan suunnasta tulee, joten turhat on hyvä pitää poissa. Omille kotisivuillensa kannattaa osoite laittaa joko kuvana tai jollain tavalla muokattuna, jolloin hakurobotit eivät sitä tunnista. Varmin tapa saada lisää roskapostia on vastata sellaiseen.

Facebook

Facebookissa on monia kanavia prodekolaisille. Vaihtelua on aina urheilutapahtumista työpaikkoihin ja muihin sekalaisempiin tiedotuksiin. Sähköpostin ollessa virallisempi killan tiedotuskanava Facebookissa kaikki halukkaat saavat julkaista, tiedottaa ja kysellä.

Telegram

Telegram on Whatsappin kaltainen viestintäsovellus, jota lähes kaikki Otaniemessä käyttävät. Yksi syy Telegramin käyttöön on sen monet toiminnallisuudet, joita Whatsappiin ei kuulu. Tämä sovellus kannattaa ladata jo ennen koulun alkua. Fuksikapteenin tiedotus siirtyy nopeasti Facebook kanavalta Telegramiin, kunhan on varmistettu, että tieto saavuttaa fuksit.

Prodekolla on monia enemmän tai vähemmän virallisia kanavia Telegramissa. Kannattaa kysellä vanhemmilta tieteenharjoittajilta, millä kanavilla on hyvä olla. Yksi näistä on Prodeko – erityistä häröilyä, missä kysellään monenlaisia asioita. Joskus keskustellaan kurssikirjoista, joskus opiskelijavaihdosta, mutta tarvittavan tiedon saa kysymällä. Lisäksi, Prodeko Tiedotus on kanava, joka on tällä hetkellä kokeilussa. Se tulee olemaan uusi kanava, jossa tapahtumien järjestäjät voivat tiedottaa killalle kiinnostavista asioista. Kanava tulee käyttöön syksyllä.

Jokaisella vuosikurssilla on oma yksityinen kanavansa, johon ei ulkopuolisia päästetä. Useampana vuotena peräkkäin tämä fuksien itse perustama kanava on ollut Telegramissa ja varjellut heidän salaisuuksiaan. Tästä kannattaa keskustella kanssafuksien kanssa ensimmäisellä viikolla, jotta saatte toisenne kiinni tarvittaessa.